2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Gazdasági együttműködés bővítése

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap fogadta Mochammad Chandra Widya Yudhát, az Indonéz Köztársaság nagykövetét, és megállapodtak a gazdasági együttműködés bővítéséről.

A találkozón értékelték a két ország közötti barátságos kapcsolatot, aminek eredményeként jó esély van az együttműködés fokozására, különösen a mezőgazdaság és mezőgazdasági termékek forgalmazása terén.

– Szeretnénk, ha újabb indonéz beruházások valósulnának meg országunkban, célunk egy intézményi együttműködésnek a kialakítása Vajdaság és az indonéz tartományok között. Szeretnénk összekapcsolni a gazdasági szakembereket és kereskedelmi kamarákat a konkrét eredmények elérése érdekében – mondta Mirović.

Megállapodás született arról, hogy a következő időszakban a Vajdaságban már sikeresen működő indonéz vállalatok képviselőivel együttműködve online üzleti fórumot szerveznek a gazdasági szakemberek közötti kapcsolatok bővítése és az új kapcsolatok kialakítása érdekében.

Yudha nagykövet a tartományi kormányban megtartott találkozón kiemelte, hogy Vajdaság fontos szerepet játszik az Indonézia és Szerbia közötti kereskedelemben, és ez a kapcsolat jó esély nyújt az intenzívebb együttműködésre.