2024. április 20., szombat

Oltóhely lesz a Nobel-bankett helyszíne

Átmenetileg oltóhelyként működik a stockholmi városháza legnagyobb díszterme, a Kék Csarnok, ahol minden év december 10-én tudósok, politikus és koronás fők gyűlnek össze a Nobel-bankettre.

A rangos helyszín oltóhellyé átalakítását Anna Konig Jerlmyr, a svéd főváros pénzügyi tanácsnoka jelentette be egy lapinterjúban.

A koronavírus elleni oltási folyamat nagyon körülményes. A sportcsarnokok és az olyan nagy helyiségek, mint az 1500 négyzetméteres Kék Terem, ideálisak a hatékony és fertőzésbiztos vakcinációra – mondta a politikus a Mitti című helyi lapnak.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Nobel-bankett, először 1956 óta, amikor a magyarországi forradalom és szabadságharc szovjet eltiprása elleni tiltakozásul fújták le.

A világ egyik legrangosabb társasági eseményének helyszínén elsőként – már ettől a héttől – az idősotthonok alkalmazottjait oltják be az új típusú koronavírus ellen. A stockholmi önkormányzat az elsők között akarja Covid-19 elleni védőoltásban részesíteni a város egészségügyi és szociális rendszerében dolgozó 58 ezer embert.