2024. április 25., csütörtök
NYUGAT-BÁCSKA

Zombori közbeszerzések

A helyi önkormányzat meghozta idei közbeszerzési tervét, amelynek alapján 63 beruházást szándékozik megvalósítani, összesen 1,330 milliárd dinár, avagy 11,33 millió euró összegben, ami a városi költségvetés 40 százaléka. A tervezett összeg 53 százalékát, 716,3 millió dinárt a közvilágításra, pontosabban a meglévő világítótestek energiatakarékosra történő lecserélésének költségeire fordítja a város, ezenkívül 60 millió dinárért vásárol elektromos energiát.

A közbeszerzések tervezői 60 millió dinárt láttak elő módszeres szúnyogirtásra, és ugyanennyit útkarbantartásra. A járdák karbantartására, valamint kátyúzásra 21 millió dinár áll rendelkezésre, kullancsirtásra pedig 2,5 millió. A mezőőri szolgálatot 62,5 millió dinárból tartja fönn a város.

A közbeszerzési terv része a migránsok szállítása, amit 1,5 millió dinárból szándékoznak megoldani az illetékesek. A zombori főutca mosására 3 milliót fordítanak, a falvak díszkivilágítására pedig 2,5 milliót.

Új dűlőutat kap Sári (Aleksa Šantić) és Őrszállás mintegy 55 millió dinárért, a dűlőutak sárlerázóira 9 millió dinárt költ a város. Tavaszra kerékpárutat építenek a Sztapári úton, ennek költségeit 18,33 millió dinárra tervezték, a csatornaparton pedig sétányt építenek 20 millió dinárért.

Az első félévben még 46 millió dinárért rendel építkezési terveket a város a szennyvíztisztító rekonstrukciójára, a városi stadion nyugati lelátójára, a Szabálysértési és Gazdasági Bíróság új objektumára, valamint a Nikola Vukičević Általános Iskola épületének kibővítésére.