2024. április 26., péntek

Bontásra ítélték a rendőrállomást

A Munkás utca 32. szám alatt lévő, óvárosi rendőrállomást, az épület bontása miatt a Papp Pál utca 46-ban lévő, tartományi rendőrségi épületbe költöztették át.
A rendőrség értesíti a polgárokat arról, hogy továbbra is a 021/451-125-ös telefonszámon kereshetik fel az Óváros rendőrállomását, csak a személyes ügyintézés helyszíne változott.
Az egykori állomás összesen nyolc részből, falazott és montázsépületekből áll, valamint kilencedikként még egy rostélyozó rész is ide tartozik.

Mindezt lebontásra ítélték, ennek egyik oka az, hogy a létesítmények egy részét illegálisan építették fel. Emellett a bontást a városi önkormányzat azért is kezdeményezte, mivel az állomás telke mellett egy tömbházat szeretnének felépíteni. A szomszédos terület mintegy 6500 négyzetmétert tesz ki, amelyet még tavaly nyáron több mint 7,7 millió euróért eladtak az újvidéki 3Lateral technológiai vállalatnak.

A cégvezetőség tervei szerint ezen a területen az elkövetkező három évben egy több emeletes épületet létesítenek majd. A telekrendezési tervek arról szólnak, hogy az említett városrészben hétemeletes létesítmények építése engedélyezett, egy tíz emeletes épülettel egyetemben. A lebontott rendőrállomás helyén egy újat fognak felépíteni.