2024. április 25., csütörtök

Mérges a polgármester

Miloš Vučević: Mindenkit felelősségre vonunk a medencék miatt!

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) beltéri medencéinek felújítását tavaly decemberben fejezték be, de a kivitelezők pocsék munkája miatt a mai napig nem használhatók.

A kivitelezők elfuserált munkája miatt a medence aljzata ferde lett, ezért kifolyik a víz az egyik oldalán, az „új” csempék megrepedtek, és a fűtőtestekből is szivárog a víz. Miloš Vučevićpolgármester kijelentette, hogy a kivitelezők okolhatók a történtekért, katasztrofális munkát végeztek, és ezért felelni fognak. Akár bűnvádi eljárást is indíthatnak az ügyben – olvasható a 021.rs hírportálon.

A polgármester elmondta, hogy várhatóan a következő hétre készül el a Műszaki Kar szakértőinek a felmérése a SPENS beltéri medencéinek állapotáról. Ezután azonnal értesítik a közvéleményt a legújabb fejleményekről. – Borzasztóan mérges és csalódott vagyok, nem is tudom, milyen szavakat használhatok, hogy kifejezzem elégedetlenségemet a munkálatokkal kapcsolatban. Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, hogy mi lehet az oka a kivitelezők pocsék munkájának, mesébe illő történeteket hallok a problémák okairól, de eddig senki sem mondta azt, hogy igen, én vagyok a hibás! A hagyományos, szerb szokások szerint senki sem vállalja a felelősséget, arról nem is beszélve, hogy valaki esetleg bocsánatot kérhetne. Ezt nem fogjuk hallani! Nem értem azokat az embereket, akik azt sugallták, hogy hivatkozzak a földrengésre, mármint, hogy a medence ferde aljzatáért és a többi problémáért a földrengést okolhatjuk. Minden magyarázat, amit eddig hallottam, teljesen értelmetlen. De majd meglátják: szerintem a szakértők egyöntetűen arra mutatnak majd rá, hogy a kivitelezők rossz munkát végeztek. Nem szeretnék a rúd elé szaladni, megvizsgáljuk a projektumtervezetet is, a munkálatok kivitelezőinek a felelősségét, mindenkiét, aki részt vett a projektumban. A végén pedig én kérem majd számon azoknak a kollégáimnak a politikai felelősségét, akik a folyamat résztvevői voltak. Eszem ágában sem lett volna megtekinteni novemberben a medencéken folyó munkálatokat, ha tudtam volna a problémákról – magyarázta a polgármester. Hozzátette: szó sem lehet arról, hogy az újvidéki önkormányzat további pénzeszközöket folyósítson a javításokra, a kivitelezők a felelősek az előállt, katasztrofális helyzetért, és ők azok, akik finanszírozzák majd a javításokat.

Egyáltalán nem érdekel, hogy milyen pénzügyi problémákkal járhat a medencék helyrehozása a szóban forgó vállalatok számára, és annak a lehetőségét sem zárom ki, hogy a javítások után bepereljük őket. Valakinek muszáj mindezért felelnie! Befejeztük a Zene- és Balettiskola építését, sikerült nyélbe ütnünk a Continental vállalattal egy nagy beruházást, fizettünk 1 millió eurót a SPENS beltéri medencéinek a rekonstrukciójáért, és aztán jön valaki, és tönkreteszi az egészet. Na, ezért felelni fognak, de először rendbe hozzák a SPENS medencéit! – ígérte a polgármester.