2024. április 25., csütörtök

Oltás naponta

Zentán az egészségházban kedden harminchatan vették fel a Covid-19 elleni kínai gyártmányú védőoltást, szerdán pedig várhatóan száznegyven személyt fognak beoltani. Surján Gusztáv, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a 65 év feletti polgárok bejelentkezés nélkül is igényelhetik az oltást. Esetükben az a teendő, hogy elmennek az egészségházba, az oltóponton az orvos megvizsgálja őket, és ha nincs ellenjavallat, akkor beadják nekik. A fiatalabbaknak továbbra is az eUprava honlapon kell jelentkezniük.

Magyarkanizsán tegnap huszonketten jelentkeztek védőoltásra. A községbeliek közül ötvenkét idősebb, 65 év feletti személy is jelezte igényét a vakcina felvételére, így tehát összesen hetvennégy polgárt oltottak be a magyarkanizsai egészségházban. Gyólay Karolina igazgatónő elmondta, hogy a keddi naptól a 65 év alattiak kötelesek bejelentkezni az interneten, és ott kifejezni igényüket a védőoltásra.

Telefonos bejelentkezéssel csak idős személyeket fogadnak

Telefonos bejelentkezéssel csak idős személyeket fogadnak

– Ezentúl bejelentkezés nélkül csak idős személyeket fogadunk, akik egészségházunkba telefonon bejelentkeztek. Ezeket a személyeket mi hívjuk az általunk meghatározott időpontra – mondta.

Az Adai Egészségházban szerdán száznegyvennégy személy veheti fel a kínai védőoltást, valamint öt egészségügyi dolgozó a Pfizer–BioNTech vakcinát. Dr. Balog András intézményigazgatótól megtudtuk, hogy a védőoltást csak azok a személyek vehetik fel, akik igényelték az e-Upraván keresztül vagy telefonon, és a nevük szerepel az egészségházba eljuttatott listán.