2024. április 23., kedd

Mini-max

Fejlesztő foglalkozások kisgyerekeknek

Három és hat év közötti gyerekek számára tartanak csoportos fejlesztő foglalkozásokat a zentai Medica Netter rehabilitációs központ szakemberei. A három hónapon át heti egy alkalommal megtartott foglalkozáson játékos formában fejlesztik a gyerekek legkülönbözőbb képességeit, többek között a beszédkészségüket, érzelmi intelligenciájukat, finommotorikájukat is. Süli Mónika, a rehabilitációs központ vezetője kérdésünkre elmondta, hogy évente háromszor (februárban, tavasszal és ősszel) indítják el a foglalkozássorozatot. Egy-egy egyórás alkalomért 600 dinárt kell fizetniük a szülőknek, de nagycsaládosok és rászorulók esetén kedvezményre is van lehetőség. Mint mondta, a foglalkozásokat gyógypedagógus, logopédus, óvodapedagógus, gyógytornász és pszichológus szakemberek részvételével tartják meg. A kisdiákok a foglalkozássorozat végén elismervényt kapnak az iskola elvégzéséről, a szülők számára pedig egy leírást készítenek a gyerekük jelleméről és fejlődéséről.

– A Mini-max foglalkozást egyaránt ajánljuk normál fejlődésű gyermekek, valamint megkésett képesség- és mozgásfejlődésű gyermekek számára, illetve azoknak a gyermekeknek, akiknél ajánlott a grafomotorika, finommotorika és beszédmozgás fejlesztése. Az életkori követelményen kívül más elvárásunk nincs, nem zárunk senkit sem ki. Az első pár alkalommal lehetőséget adunk a szülőknek is, hogy részt vegyenek a foglalkozáson, hiszen vannak gyermekek, akik először itt találkoznak a csoport fogalmával. Több gyermek van egy helyen, mind különböző személyiséggel, és sokszor a szülői jelenlét általi biztonságérzet segíti a gyermeket a beilleszkedésben. Az első pár óra után viszont jobb, ha a szülő már nincs jelen a foglalkozáson, mert így könnyebben fejleszthető a gyermek, és a koncentrációja is a feladatra irányul inkább, mintsem anyára vagy apára – magyarázta Süli Mónika.

Hozzátette, hogy a Mini-max foglalkozást 2017 őszén dolgozták ki úgy, hogy az pont azt nyújtsa a három- és hatéves kor közötti gyerekeknek, amire ebben a korban szükségük van.

– Minden egy helyen: rekreáció, játék, beszédfejlesztés, érzelmi intelligencia fejlesztése, helyes fejlődés, szakértői megfigyelés, korrekció, tánc, öröm és nevetés. A gyermekkorban elkezdett sportolás elősegíti a helyes testtartás kialakulását, erősíti a törzsizmokat, ezáltal megakadályozza az egyébként gyermekeknél is előforduló hátproblémák kialakulását. Azok a gyerekek, akik kiskorukban hozzászoknak a rendszeres aktivitáshoz, később is jobb állóképességgel, erőnléttel rendelkeznek. A feladatok olyan aktivitást igényelnek a gyermektől, mint például futás, séta, ugrás, kúszás, dobás, mászás.

A foglalkozássorozatra január 27-éig lehet jelentkezni az info@medicanetter.com címen vagy a 069/3311-012 telefonszámon.