2024. március 29., péntek

Welcome Senta

A helyieket és a turistákat is érdekelheti az új kezdeményezés

Az elmúlt hetekben egy újabb, Zentával foglalkozó oldalra bukkanhattak a közösségi média figyelmes felhasználói. Gyetvai Krisztián, a Welcome Senta oldalt működtető, egyébként médiamarketinggel és weboldalak készítésével foglalkozó Dropkom vállalkozás igazgatója elmondta, hogy a Facebookon és az Instagramon egyaránt megtalálhatóak. Elmondása szerint a kezdeményezéssel egyszerre több célnak kívánnak megfelelni.

– Be szeretnénk mutatni Zenta pozitívumait, valamint itt népszerűsítjük majd a helyi eseményeket, és beszámolunk a helyi munkalehetőségekről is. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok lássák, mennyi lehetőség van Zentán. Ezenkívül azt is szeretnénk bemutatni, hogy milyen sportolási lehetőségek vannak a városban. Ez egyaránt fontos a fiataloknak és az idősebbeknek is. Sokan nem is tudják, milyen sportolási lehetőségek közül lehet választani, ha egy kis kikapcsolódásra, mozgásra vágynak. Híres zentaiakat is be fogunk mutatni, elsőként Borbély Zoltán orgonaművészről olvashattak a követőink.

Hozzátette, hogy a jövőben olyan zentaiakat is szeretnének bemutatni, akik külföldön tanultak, tapasztalatot szereztek, majd visszatértek a városba. Mint mondta, ezzel azt az üzenetet szeretnék közvetíteni a fiatalok felé, hogy itthon is lehet érvényesülni, itt is lehet karriert építeni.
A helyi nevezetességek közül már bemutatták a Zentai csata emlékkilátót, a sportcsarnokot és a Népkertet, és egy-egy bejegyzésben a város történetével, elhelyezkedésével is foglalkoztak. Rövid, néhány mondatos ismertetőkről van csupán szó, amelyekkel a turisták figyelmét igyekeznek fölhívni a város szépségeire. De az igazgató szerint nemcsak a turistákra, hanem a helyiekre is gondolnak.

– A zentaiakra jellemző a panaszkodás, a közösségi oldalakon is mindig a panaszokon volt a hangsúly. Ezzel az oldallal ezt szeretnénk egy kicsit kiegyensúlyozni azáltal, hogy kiemeljük Zenta pozitívumait. Nagyon sok előnye van a városnak, amit be kell mutatni.
Az oldalak mintegy két héttel ezelőtt indultak, azóta az Instagramon több tucat, a Facebookon pedig több száz követőre tettek szert. Gyetvai Krisztián szerint napi tíz-tizenöt új követő érkezik, ami pozitív fogadtatásra utal. Több zentai szervezettel szeretnének együttműködni, hogy ez pontosan mit takar, arról jelenleg folynak a megbeszélések.