2024. március 29., péntek

Háromezer fölött a beoltottak száma

Hétfőn újabb 870 adag kínai Sinopharm vakcina érkezett Szabadkára

Az új városházán kialakított oltóponton hétfőn is folytatódott a szabadkai polgárok tömeges immunizációja. Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a védőoltások beadása zavartalanul folyik. Elegendő védőoltással rendelkeznek, sőt hétfőn reggel újabb 870 adag kínai Sinopharm vakcina érkezett hozzájuk.

Hétfőn is nagy sor volt az új városháza előtt (Fotó: Gergely Árpád)

Hétfőn is nagy sor volt az új városháza előtt (Fotó: Gergely Árpád)

– Nagy az érdeklődés a védőoltás iránt. Vasárnappal bezárólag eddig 2900 polgárnak adtuk be a vakcinát, ma 13 óráig pedig még 530-nak. Az első napokban kizárólak a 75 év felettieket oltottuk be, most már valamivel szélesebb korosztályt fogadunk. Tíz egészségügyi csapattal dolgozunk, s igyekszünk úgy alakítani a munkafolyamatot, hogy a pácienseknek minél kevesebbet kelljen várniuk. Az új városházán négy csapat van jelen délelőtt és négy délután. Emellett két csapat 7-től 15 óráig az Eugen Kumičić utcában lévő rendelőben van, hogy tehermentesítse az oltópontot. Ha az új városházán nagyobb tömeg alakul ki, akkor megkérünk minden polgárt, aki nem rendelkezik előre megadott időponttal, hogy ebbe a rendelőbe menjen el, és ott vegye fel a védőoltást – mondta az igazgató.

Ivanka Beoković a fentiekhez hozzátette, hogy igyekeznek mindenkit beoltani, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e vagy sem előre megadott időponttal. Eddig senkit sem kellett visszautasítaniuk. Mindenki, aki megjelent az oltóponton, még aznap megkapta a védőoltást. Az igazgató kiemelte, hogy az oltópont orvosai egyetlen beoltott polgárnál sem észleltek nem kívánatos mellékhatásokat.