2024. március 28., csütörtök

Legyél te is játékfejlesztő!

Ingyenes nyílt napok a szabadkai Logiscoolban

A szabadkai Logiscool február elején nyílt napokat tart a jövendőbeli diákjai számára. Az érdeklődők megismerkedhetnek az intézményben folyó oktatással. Az új félévben a szabadkai Logiscool három tanfolyamot hirdet meg. A korábban meghirdetett programozó és a Video Production kurzus mellett egy új képzést is választhatnak az érdeklődők. A KODU 3D programozókurzust az alsós diákoknak ajánlják. Ezen a 3D-s számítógépes játékplatformon a gyerekek különféle játékok készíthetnek és programozhatnak. A Microsoft KODU-ban készített játékokat a diák otthon, a saját gépén is használhatja majd.

Rózsa Zsombor, a szabadkai Logiscool ügyvezetője elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy betartsák a járványügyi intézkedéseket. A nyílt napot is ennek fényében szervezik meg.

– Legfeljebb öt tanulót fogadunk egy időben. A nyílt napot két különböző tanteremben tartjuk. Az egyikben öt gyermek azonnal kipróbálhatja az élményszerű játékfejlesztést és -programozást. Eközben a szüleik a másik teremben egy prezentáción vesznek részt, amelynek keretében bemutatjuk nekik a képzéseket és az iskolánkban folyó oktatást. A koronavírus-járvány miatt ilyen formában tudjuk ezt megszervezni – nyilatkozta lapunknak Rózsa Zsombor.

Hozzáfűzte, több időpontban fogadják az érdeklődőket. Ezért fontos, hogy az érdeklődők regisztráljanak a www. logiscool.com oldalon, ugyanis itt foglalhatnak időpontot a nyílt napokra.

– A Logiscool használható és piacképes tudást biztosít a gyerekeknek. Olyan dolgokat tanultak meg, amelyeket a közoktatásban nem. A videójáték-készítés során sajátíthatják el a programnyelveket és a programozás folyamatát. Visszatekintve az elmúlt másfél éves tevékenységünkre, elmondhatjuk, hogy a gyerekek komoly eredményeket értek el a programozás területén és az iskolai teljesítményükben is – emelte ki Rózsa Zsombor.