2021. március 8., hétfő

Lezárult a Szép Vajdaság fotópályázatunk első köre

Kultúránk sokszínűsége Önöket is megihlette, hiszen különlegesebbnél különlegesebb fotók érkeztek a Szép Vajdaság címmel meghirdetett fotópályázatunk első körében, amelynek központi témáját a vajdasági magyar kultúra képezte.

Az alkotásokat értékelő zsűri – amelynek tagjai Dávid Csilla fotós, Ótos András fotós, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes voltak – döntése értelmében az első kör fődíját Fogarassy Fanny érdemelte ki, akinek nyertes fotója 2017-ben készült a bácskertesi szüreti bálon. A nyereményét Szalma Sándor papucskészítő-mester, az adai M&D shoes tulajdonosa biztosítja, aki egy pár hímzett klumpát ajánlott fel a nyertes számára.

A nyertes fotó egy héten keresztül a Magyar Szó Facebook-oldalának borítóképe lesz.

A zsűri egy különdíjat is odaítélt, amelyet Erdélyi Olívia kap majd meg a Királyhalmon készült fotójáért. Nyereménye a Magyar Szó ajándékcsomagja. A bírálóbizottság külön dicséretben részesítette Dzsakula Erzsébet, Kissák Éva, Medgyesi Hajbel Anikó és Szórád Henrietta képeit, és a fotók készítőit Magyar Szó könyvnaptárral jutalmazza, illetve minden jelentkezőnek köszönetet mondott a beküldött alkotásokért. A zsűri arra biztatja olvasóinkat, hogy fotópályázatunk következő köreiben is osszák meg velünk a képekben megfogalmazott gondolataikat.

Erdélyi Olívia, Királyhalom
Erdélyi Olívia, Királyhalom

Köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket a képeikkel, amelyek kivétel nélkül azt bizonyítják, hogy Vajdaság valóban csodaszép, és temérdek olyan értékkel rendelkezik, amelyek fontos részét képezik mindennapjainknak! Ne feledjék, rövidesen újabb témákban is várjuk a fotóikat! Fedezzük fel együtt újra Vajdaság csodáit!

(Kérjük a nyerteseket, hogy a szepvajdasag@magyarszo.rs e-mail-címre küldjék meg adataikat, hogy kézbesíteni tudjuk az ajándékokat.)

Kissák Éva, Királyhalom
Kissák Éva, Királyhalom

Szórád Henrietta, Zenta
Szórád Henrietta, Zenta

Dzsakula Erzsébet
Dzsakula Erzsébet

Medgyesi Hajbel Anikó, Kispiac
Medgyesi Hajbel Anikó, Kispiac