2024. április 20., szombat

Pásztor István Pál fordulására emlékezett a szabadkai Paulinum Püspökségi Gimnáziumban

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke idén is a szabadkai Püspökségi Klasszikus Gimnázium, a Paulinum vendége volt január 25-én, Szent Pál napján.

Pásztor az iskola kápolnájában megtartott misén emlékezett Pál fordulásáról a damaszkuszi úton, amikor is Saulból Paulus, Krisztust üldözőből keresztény hittérítő lett.

A VMSZ elnöke Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „Ezzel a gesztussal is szerettem volna jelezni a Püspökség által létrehozott és fenntartott iskola fontosságát, amely kiváló felkészültséget ad diákjainak 1962-es megalakulása óta és amelynek nagyon sok papunk volt diákja.”

Pásztor István továbbá köszönetet mondott Miocs József igazgató atyának a több évtizedes szolgálatáért, valamint a közösségünkért tanúsított atyai barátságáért. A képviselőház elnöke szerint a közösség megtartása, erősítése elképzelhetetlen a katolikus egyházzal kialakított szoros együttműködés nélkül.

✝️ Január 25-én Szent Pál napját ünnepeljük, megemlékezve Pál fordulásáról a damaszkuszi úton, amikor is Saulból Paulus,...

Posted by Pásztor István on Monday, January 25, 2021