2024. április 19., péntek

Nyugat-bácskai adományok a Lurkóházak megsegítésére

A Doroszlói Szentkút és a Szent György Lovagrend adománygyűjtési akciót szervezett Nyugat-Bácska településein a szegény sorsú gyermekek és a Lurkóházak megsegítésére. A gyűjtés során gyermekruházatot, higiéniai kellékeket, lábbelit, használható technikai eszközöket, édességeket, konyhakerti növényeket és gyümölcsöket, konyhai alapanyagokat, tartós élelmiszert gyűjtöttek. Ajándékok érkeztek Zomborból, Kupuszináról, Szilágyiról, Gombosról, Doroszlóról.

Az adományokat a Lovagrend tagjai csütörtökön juttatták el az óbecsei Lurkóházba. Az átadáson jelen volt ft. Fuderer László, a Lovagrend nagypriorja, Diósi János nyugat-bácskai prior, jelen voltak a Lovagrend tagjai: ft. Verebélyi Árpád címzetes prépost, Molnár József és Konc Ferenc, továbbá Éter Blanka házfelelős.

Az akcióval kapcsolatban Diósi János nyugat-bácskai prior így nyilatkozott:

– A Doroszlói Szentkúttal első alkalommal együttesen szerveztünk ilyen jellegű gyűjtési akciót. Nagyon sikeresnek minősíteném, nem is gondoltuk, hogy ilyen sokan adakoznak majd. Az átadáskor a gyerekek nagyon megörültek mindennek. A háziak úgy fogalmaztak, ez talán az eddigi legnagyobb adomány, amelyet egyszerre kaptak a 21 neveltet ellátó óbecsei Lurkóházban. Az intézménybe szegény sorsú gyerekek járnak, azok, akiknek elváltak a szüleik, vagy a nagyszülők nevelik őket, illetve a jelenlegi COVID-helyzet miatt a szülőket elbocsátották a munkahelyükről. A Lurkóház teljes ellátást és közösségi foglalkozásokat biztosít számukra. Mindehhez bőven szükség van az általunk összegyűjtött adományokra. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat minden adakozónak. A továbbiakban szeretnénk hagyományt teremteni az ilyen és hasonló jellegű akciókkal a Lovagrenden belül – hallottuk a priortól.