2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gólképtelen Liverpool

Több mint hat órája, azaz négy mérkőzés óta nem rúgott gólt a bajnokságban az angol labdarúgó-élvonal címvédője, a Liverpool. Jürgen Klopp csapata hullámvölgybe került, ennek legékesebb példája a csütörtök esti meccs a Burnley ellen. A Vörösök 1:0-s vereséget szenvedtek hazai pályán, ezzel már pár egységnyi távolságból követik az élen álló manchesteri alakulatokat. Spanyolországban a Valencia és az Osasuna döntetlent játszott, a madridi Atlético pedig hátrányból fordított az Eibar ellen. A Matracosok mindkét gólját a nyáron a Barcelonától megszerzett Luis Suárez lőtte, aki a La Ligában a szezon igazolásának tekinthető. A fővárosi csapat még úgy is magabiztosan vezeti a tabellát, hogy legfőbb riválisainál kevesebbszer lépett pályára.

Az említett gránátvörös-kékek a Király-kupában látványos szenvedést produkáltak az Atlétit korábban kiejtő Cornella ellen. A harmadosztályú gárda a rendes játékidőben 0:0-ra hozta a mérkőzést, de a hosszabbításban a tartalékosan felálló Barcelona Dembélé és Braithwaite góljaival 2:0-ra diadalmaskodott. A katalánok a találkozón két tizenegyest is kihagytak. A délutáni programban a baszk Athletic Ibizára látogatott, ahol a bilbaói gárda 2:1-re nyert.

Angol bajnokság, a 18. fordulóban: Liverpool–Burnley 0:1. Az élcsoport: Manchester United (+1) 40, Manchester City és Leicester 38 pont stb. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Lazio–Parma 2:1. Spanyol bajnokság, a 19. fordulóban: Valencia–Osasuna 1:1, Eibar–Atlético 1:2. Az élcsoport: Atlético (–2) 44, Real Madrid (–1) 37, Barcelona (–1) 34 pont stb. Spanyol Király-kupa, 1/16: Ibiza–Athletic 1:2, Cornella–Barcelona 0:0 (hosszabbítás után 0:2).