2024. április 19., péntek

Kijutott az olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ott lesz a tokiói olimpián: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a trieszti selejtezőtorna szombati elődöntőjében 13-10-re nyert a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívta részvételét az ötkarikás játékokon.

A találkozó legjobbja Keszthelyi Rita volt, aki hat góllal segítette a magyar válogatottat az olimpiai szereplés kivívásához.

A magyarok vasárnap a torna döntőjében – már egy tét nélküli mérkőzésen – a hollandokkal játszanak.ű

Az aktuális helyzet szerint 100 magyar sportoló utazhat a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A létszám jelentősen, 13 fővel nőtt azzal, hogy a női vízilabda-válogatott a trieszti kvalifikációs tornán szombaton kiharcolta a részvétel jogát.

Egyelőre az úszóké a legnagyobb létszámú küldöttség, ugyanakkor ebben a sportágban az A szint nem jelent feltétlenül olimpiai szereplést, mivel egy országból számonként legfeljebb két sportoló nevezhető.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke többször elmondta, hogy a 2016-os, Rio de Janeiró-i 160-as magyar sportolói létszámmal elégedett lenne a tokiói olimpián is. A MOB 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizál a játékokra, amelyen 144-179 tagú csapattal számol.