2024. április 18., csütörtök

Biden azonnali segítséget ígér a legnehezebb helyzetben lévőknek

Joe Biden nem vár a kongresszusra, utasítást adott kormányának a járvány által leginkább sújtott társadalmi csoportok azonnali támogatására.
Az amerikai elnök 1900 milliárd dolláros mentőcsomagját még jóvá kell hagynia a törvényhozásnak, de a Fehér Ház közleménye szerint nagyon sok amerikai olyan helyzetben van, hogy a segítségnyújtás nem tűr halasztást.
Joe Biden azzal érvelt, hogy megvannak az eszközeik ahhoz, hogy átvészeljék a nehézségeket. Ahhoz, hogy gátat szabjanak a vírus terjedésének, és újra pályára állítsák a gazdaságot. Lehetőségük van arra is, hogy segítséget nyújtsanak az embereknek, kivétel nélkül mindnyájuknak. Úgyhogy be kell vetni ezeket az eszközöket, mégpedig azonnal.
A válság egyelőre mélyül - folytatta az amerikai elnök. A legutóbbi adat szerint újabb 900 ezren folyamodtak munkanélküli segélyért. Sok millió amerikaival együtt ők is elveszítik méltóságukat és a társadalmi megbecsülést, amely abból fakad, hogy van munkahelyük és fizetésük. Mindezt úgy, hogy nem tehetnek róla.
Az intézkedések között szerepel a szövetségi élelmezési segélyprogramok kiterjesztése a már napi gondokkal küzdő 29 millió ember támogatására. A pénzügyi kormányzatnak változtatnia kell a járvány miatt már korábban megítélt segély kiutalásának gyakorlatán, mert még mindig nagyon sokan vannak, akik nem kapták meg.
Azok, akik már munkanélküli segélyen élnek, jogosultak lesznek az ellátásra akkor is, ha nem fogadnak el egy állást azért, mert a munkakörülmények járványügyi szempontból nem biztonságosak.
A pénteken kiadott végrehajtási utasítások a veteránoknak kiemelt figyelmet, a szövetségi alkalmazottaknak előnyösebb munkaszerződést, a kisvállalkozóknak hatékonyabb támogatást ígérnek.