2024. április 20., szombat

Az év végéig megkezdik a belgrádi metró építését

A francia vállalatok a szerelvényekért és a felszerelésért, a kínai vállalat pedig az infrastruktúráért felelős

Siniša Mali pénzügyminiszter és a francia Egis Rail, továbbá a francia Alstom, valamint a kínai Power China vállalatok képviselői pénteken a belgrádi metró kiépítése kapcsán aláírták az egyetértési megállapodást, amellyel az ország, illetve a főváros egyik legnagyobb beruházása került közelebb a megvalósításához. A miniszter megfogalmazása szerint még ha szemmel nem is látható, de már most komoly munka folyik a metró munkálatainak előkészítése körül. A Makiš-mező, vagyis a metró kezdőállomásának rendezési tervét már elfogadta a város, így a munkálatok az idei év végén meg is kezdődhetnek – közölte a pénzügyminisztérium sajtószolgálata.

Mali a megállapodás aláírása kapcsán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a Makiš-mezőn alakítják majd ki a munkálatok ellátására szolgáló lerakatot, hiszen innen indul a metró első 21,3 kilométer hosszú irányvonalának megépítése. Ez a vonal végig halad majd a Belgrád Víziváros építőhely alatt, a városközpont egy kisebb része alatt, Karaburma községen, a végállomás pedig Mirijevo községben lesz, miközben 21 állomást érint. A 19,2 kilométer hosszú második vonal megépítése egy későbbi időpontban történhet meg, Mirijevóból indul majd és a Száva folyó felett Újbelgrádon át, Zimonyig halad 20 állomáson át. Készül a harmadik vonal eszmei terve is.

Az elmúlt időszakban az illetékes szervek elkészítették a megvalósíthatósági tanulmányokat, a vasúti rendszer kiépítésének projektjét is befejezték, csakúgy mint a részletes rendezési tervet, illetve a fő rendezési tervet is. A felek megállapodtak abban, hogy Belgrád a francia vállalattól kapja a szerelvényeket, a villamossági alrendszereket, valamint a metróhoz szükséges felszerelést, míg a Power China felelős az építési munkálatokért, illetve az infrastruktúra létrehozásáért.

Elképzelések szerint Belgrád a legkorszerűbb metróval dicsekedhet majd, megépítéséhez a legmodernebb építési technológiát használják, a föld alatti fúrások esetében is, majd amikor elkészül, minden automatizált lesz, nem lesz szükség mozdonyvezetőre sem.

A pénteki megállapodás során a dokumentumot a miniszter mellett a Beogradski metro i voz Közvállalat képviseletében Stanko Kantar, a vállalat igazgatója, Phillippe Delleur, a francia Alstrom alelnöke, Olivier Bouvar, a szintén francia Egis Rail főigazgatója, míg a kínai Power China vállalat képviseletében Sje Zigyi írta alá. Jelen volt még Tomislav Momirović közlekedési, építési és infrastruktúrával megbízott miniszter, Goran Vesić, Belgrád város polgármester-helyettese, Csen Bó kínai nagykövet és Jean-Louis Falconi, Franciaország belgrádi nagykövete.

Siniša Mali kiemelte, olyan új projektumok megvalósítása vár ránk az elkövetkező időszakban, amelyek a gazdaság fellendítéséhez járulnak hozzá. Ilyen a Belgrád Víziváros projektum és a belgrádi metró megépítése.