2024. április 19., péntek

A hétvégén is oltanak

Egyre többen igénylik a vakcinát

Mind nagyobb az érdeklődés a Covid-19 elleni védőoltásra – hangsúlyozta tegnap Surján Gusztáv, a Zentai Egészségház igazgatója. Mint elmondta, egyre többen érdeklődnek náluk, és fontos, hogy orvosként elmagyarázzák a polgároknak, miért van erre szükség.

– Pénteken több mint száznegyven, Zenta községbeli polgár vette fel a kínai védőoltást, és a vakcinációt szombaton is folytatjuk. Szombatra 120 személyt várunk. Arról, hogy vasárnap is végezzük-e az oltásokat, szombaton értesítenek bennünket. Nagy tehát a tempó, de nincs csúszás, minden időben történik. A páciensek időre jönnek, időben is érkeznek, tehát felelősségteljesek, ezért nem is csúszunk. Továbbra is ötpercenként érkezik két páciens a két oltócsoporthoz. A reggeli órákra mindig az idősebbek kapnak időpontot, a nap folyamán pedig aztán a fiatalabbak kerülnek sorra egészen délután három óráig. Szeretném hangsúlyozni, hogy a lakosságnak legalább hatvan százalékát be kell oltani ahhoz, hogy eredményesek legyünk a vírussal szemben, ezért arra buzdítom a polgárokat, hogy jelentkezzenek a védőoltásra – mondta az igazgató.

Magyarkanizsán az ötös rendelőben reggel nyolctól délután háromig oltottak pénteken

Magyarkanizsán az ötös rendelőben reggel nyolctól délután háromig oltottak pénteken

Csókán az egészségházban az elmúlt három napban mintegy száz személy vehette fel a koronavírus elleni védőoltást. A vakcina beadása a központi állami nyilvántartásba bejelentkezett Csóka községbeli polgároknál szombaton is folytatódik.

Pénteken Adán az egészségházban újabb százharmincöt személy vehette fel a kínai gyártmányú védőoltást. A beoltottak között voltak idősebb és fiatalabb személyek is. Dr. Balog András, az intézmény igazgatója elmondta, hogy szombatra is megkapták a védőoltásra várók újabb névsorát, amelyen negyvenkét személy neve szerepel, közöttük vannak idősebbek és fiatalabbak is. Az igazgató egyelőre nem tudta megmondani, hogy vasárnap végzik-e a vakcina beadását, de megjegyezte, hogy az intézményben két oltócsapat tevékenykedik, amelyek gyorsan és hatékonyan dolgoznak.

Magyarkanizsán pénteken a délelőtti órákban már igyekeztek többen felvenni a kínai védőoltást, amelyből az egészségházban kellő mennyiség elő van készítve. Szombaton ismét kétszáztíz adag érkezik, amit az igénylőknek folyamatosan be is adnak. Pénteken hetvenkét adagot készítettek elő, míg a szombati napra a listán hatvankét személy neve szerepel. Az igazgatónő, Gyólay Karolina elmondta, hogy fennakadás nélkül történik az oltás az épület két helyiségében, amit vizsgálat is megelőz. A nővérek védőfelszerelésben, minden előírást betartva dolgoznak, a páciensek közül pedig, akit eddig beoltottak, senki nem jelentkezett panasszal.