2024. március 29., péntek

A lakosság érdekeit nézik

A védőoltásra való regisztrációban nyújt segítséget a zentai önkormányzat

Az önkormányzat döntése alapján minden Zenta községbeli helyi közösség segítséget nyújt azoknak a lakosoknak, akik egyedül nem boldogulnak a koronavírus elleni védőoltásra való regisztrációval kapcsolatban – tudtuk meg Cipó Igor falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsostól. Mint mondta, a legnagyobb problémát az okozza, hogy sok idős személynek nincs e-mail-címe, vagy nem tudja a mobiltelefonra érkező visszaigazoló üzenetet elolvasni.

Pénteken Cipó Igor körbejárta a hét helyi közösséget, és megfelelő ismeretekkel és instrukciókkal látta el azok titkárait. Ezt követően hétfőtől 7 és 15 óra között a helyi közösségekben várják mindazokat, akik szeretnének védőoltást, de segítségre szorulnak a regisztrációval. A lehetőségről a város honlapján és a médián keresztül értesítik a lakosságot, illetve azokat is tájékoztatják, akik fölhívják a kapcsolattartó központ telefonszámát.

A polgármesteri tanácsos elmondása szerint az önkormányzat minden olyan dolgot fontosnak tart, ami a lakosság érdekét szolgálja, és megítélésük szerint a legfontosabb feladatuk most a járványhelyzet miatt az, hogy segítsék a lakosságot abban, hogy védőoltáshoz jussanak.