2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Nyitott ajtóval vár ma a BUM

Nyitott ajtókkal fogadja ma a polgárokat az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM), amely ily módon kíván az önkormányzat hatáskörébe tartozó problémák megoldásában segítséget nyújtani a panaszosoknak.

A polgárokat a BUM képviselői fogadják, akik nyilvántartásba veszik az önkormányzat működésével vagy a közvállalatok munkájával (közvilágítás, kóbor kutyák, illegális szemétlerakók, korrupció, visszaélés stb.) kapcsolatos észrevételeket, majd a megoldás érdekében felveszik a kapcsolatot az illetékes szervekkel. A problémákra adott válaszokat nyilvánosságra fogják hozni.

A szervezet ezzel a kezdeményezéssel szeretné önálló cselekvésre ösztönözni a polgárokat olyan esetekben, amikor gondjaikra az illetékes szervek nyújthatnak megoldást. A BUM ma 17 és 19 óra között várja a panaszosokat a Fő utca 47. alatti irodájában.

Ingyenes műhelymunka a podcastokról

Ingyenes podcast-műhelyen való részévételre hirdetett pályázatot a BUM.

– Olyan 15 és 30 év közötti, Óbecse község területén élő fiatalok jelentkezését várjuk, akik podcastok készítéséhez szeretnének elméleti és gyakorlati tudásra szert tenni. A műhelymunkákat februárban fogjuk megtartani, ezek során a podcast története mellett a civil társadalom sajtójáról, az ifjúság tájékoztatásáról, a rádiós újságírásról, a riportkészítés technikájáról tanulhatnak majd a szakemberektől – tudtuk meg a szervezőktől.

A legügyesebb résztvevőknek a BUM lehetőséget is biztosít majd különféle tartalmak készítésére. A programokon csak korlátozott számban vehetnek részt az érdeklődők, akik a https://bum-becej.org honlapon található űrlap beküldésével jelezhetik részvételi szándékukat január 29-éig.

A műhelymunkák megtartása a svájci kormány által támogatott, a Helvetas Swiss Intercooperation és a Polgári Kezdeményezés szervezésében megvalósuló Együtt az aktív civil társadalomért – ACT elnevezésű projekt keretében történik.