2024. március 29., péntek

Megkezdődött a védőoltások beadása Szenttamáson

A helyi egészségházban szerdától folyamatosan felvehető a vakcina

Szenttamáson szerdán délelőtt kezdődött a lakosság tömeges oltása a kínai Sinopharm védőoltással. A Dr. Đorđe Bastić egészségházba a nap folyamán 210 védőoltás érkezett, a Covid-rendelőbe pedig folyamatosan, a járványügyi szabályokat betartva érkeztek azok a polgárok, akik az elmúlt napokban elektronikus úton, vagy telefonon igényelték az oltást. Az első oltást Mladen Nićin 94 éves második világháborús veterán vette fel.

Az ügyeletes orvos, dr. Julka Pivnički elmondta, a védőoltás a Vajdasági Közegészségügyi Intézettől érkezett, és reggel 8 órától azok a polgárok vehették fel, akik önkéntesen jelentkeztek. Kiemelte, a vakcinából 21 nap különbséggel kettőt kell felvenni. A védettség a második oltás beadását követő hetedik napon alakul ki.

A koronavírus elleni védőoltás felvételére Szerbiába az e-Uprava rendszerén keresztül, vagy az ingyenesen hívható 0800-222-334-es telefonszámon lehet bejelentkezni. A szenttamási polgárok a községi közigazgatási hivatal 9-es számú irodájában is jelentkezhetnek, ahol segítenek a megfelelő űrlap kitöltésénél, a jelentkezőket pedig az oltás időpontjáról külön értesítik.