2024. április 24., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Augusztusban Újvidék ad otthont a Mountain Bike Európa-bajnokságnak

Dane Basta tartományi sport- és ifjúságügyi titkár szerdán fogadta Enrico della Casát, az Európai Kerékpáros-szövetség (UEC) főtitkárát. A találkozót a hegyikerékpáros Európa-bajnokság megszervezése miatt tartották meg, melyet az idén augusztus 12-e és 15-e között szerveznek meg a Péterváradi várban.

– Szerbia először rendezi meg a Mountain Bike Európa-bajnokságot – emelte ki Dane Basta a találkozó után. Hozzátette, hogy a tartományi kormány, valamint a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, Újvidék városával, valamint az Ifjúsági és Sportminisztériummal együtt támogatni fogja ezt a nagyszerű rendezvényt.

– A Péterváradi vár minden bizonnyal kellemes versenyt biztosít az európai hegyikerékpárosoknak – nyilatkozott a titkár, aki biztos abban, hogy magas szintű szervezés előzi meg a versenyt.

Enrico della Casa köszönetet mondott a titkárnak, és megosztott néhány fontos információt a bajnokság szervezéséről. Elmondta, a versenyen várhatóan 450-500 kerékpáros vesz részt, 44 európai országból. Meggyőződését fejezte ki, hogy az idei hegyikerékpáros Európa-bajnokság megrendezése jó kezekben van, melyet a Szerbiai Kerékpáros Szövetség, a Vajdasági Kerékpárklubok Szövetsége és az Újvidék Kerékpárklub együttesen szervez meg.

A találkozón részt vett Binder Aranka, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság segédtitkára, Nemanja Vajs, az Európa-bajnokság igazgatója, Stefano Bertoloti, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának tagja, Marko Pročikević, a Balkán Kerékpáros Szövetség főtitkára, valamint Dušan Gojić, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának tagja.