2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Franciaországgal az elődöntőért

A magyar női vízilabda-válogatott a görögöktől elszenvedett 8:5-ös vereséggel a második helyen zárta a csoportkört a Triesztben zajló, nyolc csapatot felvonultató olimpiai selejtező tornán. A gólszegény, minimális görög vezetést (3:2) hozó első félidőt követően sem változott a játék képe a B csoport rangadóján, mindkét csapat inkább a védelemre összpontosított. A görögök valamivel eredményesebben támadtak, így a harmadik negyed közepére háromgólosra növelték előnyüket. A hátrányt Illés Anna találata átmenetileg csökkentette ugyan, a játékrész végén mégis 6:3 állt az eredményjelzőn a görögök javára. A záró nyolc percben Keszthelyiék agóniája folytatódott, a görög védelem ugyanakkor magabiztosan állt a lábán, így Elefteria Plevrituék végül mondhatni könnyedén nyertek. Bíró Attila válogatottja ma a negyeddöntőben az A csoport harmadik helyezettjével, Franciaországgal találkozik, a legjobb négy között pedig Hollandia vagy Olaszország vár rá. A tokiói játékok szempontjából a szombati mérkőzés a létfontosságú, hiszen a torna első két helyezettje kap olimpiai kvótát.

A csoport, 1. forduló: Olaszország–Franciaország 19:6, Hollandia–Szlovákia 22:2. 2. forduló: Hollandia–Olaszország 7:7, Franciaország–Szlovákia 17:9. Az állás: 1. Hollandia 3 (29:9), 2. Olaszország 3 (26:13), 3. Franciaország 2, 4. Szlovákia 0 pont. B csoport, 1. forduló: Magyarország–Izrael 27:2, Görögország–Kazahsztán 13:5. 2. forduló: Görögország–Izrael 20:1, Magyarország–Kazahsztán 23:6. A 3. forduló: Magyarország–Görögország 5:8. Az állás: 1. Görögország 6, 2. Magyarország 4, 3. Kazahsztán 0, 4. Izrael 0 pont.

Öt fertőzött a Fradinál

A Ferencváros férfi vízilabda-szakosztálya a napokban tudatta, hogy a csapat öt játékosa elkapta a koronavírust. A közleményben neveket nem említenek ugyan, azt viszont hangsúlyozzák, hogy a mérkőzések és a felkészülés szempontjából meghatározó játékosokra, válogatott vízilabdázókra nem számíthatnak a közeljövőben. Az érintetteknek enyhe tüneteik vannak, otthon gyógyulnak.
A Fradira a következő hetekben két magyar bajnoki vár, a BL-ben legközelebb március 1. és 5. között, a főtábla második körét jelentő tornán szerepelnek majd.