2024. április 24., szerda

„Felvettem az oltást, és te?”

Eddig 488.000 polgár jelezte az interneten, vagy telefonon, hogy felvenné a védőoltást

A Belgrádi Vásáron ma felvette a koronavírus elleni védőoltást Marija Obradović államigazgatási és önkormányzati miniszter is, majd újságíróknak kijelentette, hogy eddig az országban 85.000 polgárt oltottak be – írja a FoNet.

– A kínai vakcinát vettem fel. Egyelőre semmilyen utóhatást nem tapasztalok – jelentette ki, és hozzátette, hogy jelentkezéskor nem határozta meg, melyik gyártó védőoltását szeretné felvenni.

Obradović kijelentése szerint eddig 488.000 polgár jelezte az interneten, vagy telefonon, hogy felvenné a védőoltást, emellett 30.500 meghívót küldtek ki a polgároknak Szerbia számos vidékén, de azokat sem utasítják el, akik önként, előzetes bejelentkezés nélkül jelentkeznek oltásra. Egyúttal felszólította a polgárokat, hogy minél többen vegyék fel az oltást, mert ezzel magukon is, környezetükön is segítenek.

A miniszter egyúttal bejelentette, hogy elkészültek az időszerű üzenetet hordozó kitűzőjelvények, melyeken ez áll: „Felvettem az oltást, és te?" (Ja sam vakcinisan, a ti?").