2024. április 25., csütörtök

Újabb előrelépés Olivér életében

Mint arról már beszámoltunk, Pál Gajódi Olivér és édesanyja végre Budapesten vannak, a Bethesda Gyermekkórházban. Mivel a hörgőtükrözés és a többi vizsgálat eredménye jó lett, immár nem volt akadálya annak, hogy a gyermek megkezdje életének újabb jelentős lépését: a lélegeztetőgépről való leszoktatást, elválasztást. Ez meg is történt, és Tímea, a kisfiú édesanyja örömteli hírekről számolt be lapunknak.

– Reménykedhetünk, mert bátorítanak bennünket az orvosok. Az első körben Olivér nyolc percig tudott önállóan lélegezni, majd később már mindez húsz percig sikerült neki gép nélkül – fogalmazott az édesanya, majd hozzátette, a kis beteg állapotát egy gyógytornász is felmérte, aki szintén biztató véleménnyel van: jók az esélyei a gyógyulásra. Az viszont már sejthető, hogy a tervezett három hét, ami a lélegezetőgépről való leszoktatáshoz szükséges, hosszabb lesz a tervezettnél, erről azonban majd később fognak konzultálni és dönteni a gyermek orvosai. Addig is naponta többször foglalkoznak a kisfiúval, abban bízva, hogy egyre hosszabb és hosszabb időn át fog majd tudni önállóan lélegezni.

Az anyukától megtudtuk azt is, hogy a kicsi jókedvű, az éjszakákat nyugodtan átalussza. A cél az, hogy mihamarabb gyarapodjon a súlya, ezért speciális, fehérjedús tápot kap.

A terápia alakulásáról, a gyermek gyógyulásáról lapunk hasábjain továbbra is rendszeresen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.