2024. március 28., csütörtök

Virágot bármikor

Megnyílt az első zentai virágautomata

Sokan állnak meg a zentai piac sarkánál, hogy megcsodálják a néhány napja kihelyezett virágautomatát, amelyet a Tímea virágszalon üzemeltet. Ózsvár Tímea, az üzlet tulajdonosa szerint tetszik az embereknek az újdonság.

– Sokan bejönnek, hogy elmondják, jó ötletnek tartják az automatát ebben a rohanó világban. Többen ki is próbálták, eddig minden reggel volt pótolni való virág, mert elvitték őket. Otthonról kamerán követem, hogyan fogynak a virágok, és ha kiürül az automata, bejövök föltölteni.

Szerinte az emberek többnyire alkalmakhoz kötődően vásárolnak virágot: születésnapra, névnapra, Valentin-napra, nőnapra. A virágautomata ötlete már korábban fölvetődött benne. Szabadkán már hosszabb ideje működik egy, amely megtetszett neki, és foglalkoztatni kezdte a gondolat, hogy ő is megpróbálja. Az álmodozásból akkor lett valóság, amikor egy magyarkanizsai ismerőse is elkészíttetett egy virágautomatát. Tőlük kapta meg a készítők elérhetőségét, akik a rendelést követően két-három hónap alatt szállítják ki az automatát.

A virágautomata a nap 24 órájában a vásárlók rendelkezésére áll

A virágautomata a nap 24 órájában a vásárlók rendelkezésére áll

Az automatában összesen kilenc csokor, arazsman, cserepes virág és egyéb termék közül lehet választani, ezek ugyanazon az áron kaphatók, mint bent az üzletben. Ózsvár Tímea szerint az automata egyik előnye, hogy akkor is van az üzletnek bevétele, amikor zárva tartanak.
– Nem akkor használják az emberek az automatát, amikor az üzlet nyitva van, hanem munkaidőn kívül. Ezért a munkaidőn is rövidítettünk, hiszen én is többet szeretnék a gyerekeimmel lenni.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány alatt további pozitívuma is van a virágautomatának, hiszen a vásárlónak nem kell bemennie az üzletbe, nem kell személyes kontaktusba kerülnie az árusokkal, illetve a munkaidő-korlátozások alatt is vásárolhatnak virágot.