2024. április 18., csütörtök

Jelentkezzenek a védőoltásra!

Mint ahogyan beszámoltunk róla, a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházba megérkezett a kínai oltóanyag első 550 dózisa, melyet a lakosság beoltására szánnak, és megkezdték a vakcinációt a legidősebb, előre bejelentkezett polgárokkal. Az egészségház általános osztályán két oltási pontot létesítettek, ahol egy-egy orvos és két-két nővér segítségével végzik ezt a feladatot. A kínai vakcina a 18 évnél idősebb személyek számára ajánlott, felső korhatár nincs. Az eUprava portáltól megérkezett a lista, hogy kik jelentkeztek a vakcina felvételére, és velük kezdték meg az oltást. A kínai vakcinát két adagban adják be, akik most felveszik, 2–4 héten belül kapják meg a második adagot. Dr. Illés Csilla igazgatónő szerint, akik jelentkeztek elektronikus úton, illetve telefonon, azok már valószínűleg rajta vannak a listán, de nem árt, hogyha kapcsolatba lépnek a választott orvosukkal is. Azok, akiknek esetleg valamilyen okból nincsen internet-hozzáférése, illetve más módon sem tudnak feliratkozni, azok személyesen is jelentkezhetnek az egészségházban. A Dr. Hadzsy János Egészségház honlapján és Facebook-oldalán a tervek szerint a jövőben folyamatos tájékoztatás olvasható majd a vakcinációval kapcsolatban.

A topolyai önkormányzat felhívást tett közzé a honlapján, mely szerint értesítik Topolya község polgárait, hogy a COVID-19 elleni immunizáció (COVID-19 elleni védőoltás) iránti érdeklődésüket az e-Uprava portálon (www.euprava.gov.rs) lévő jelentkezési lap kitöltésével fejezhetik ki.

Topolyán az egészségház COVID-rendelőjében fogadják azokat a polgárokat, akik koronavírusra jellemző tüneteket észlelnek magukon. A torlódás elkerülése érdekében ők a 024/773-193-as telefonszámon jelentkezzenek vizsgálatra.