2024. április 19., péntek

Nagybecskereken is megkezdődött az oltás

Nagybecskerek város egészségügye felkészülve várta a védőoltások első kontingensét és képes arra, hogy a tervezett ütemben – a bejelentkezések száma és a beérkező vakcina mennyisége alapján – megkezdje a polgárok tömeges oltását. Mint ahogy Simo Salapura polgármester közölte, tegnap az Egészségügyi Központ megfelelő számú oltóhelyet jelölt ki, szükség esetén pedig a Kristálypalota sportcsarnokban is nyitnak egy oltóhelyet.

Az Egészségügyi Központ eddig mintegy kétezer dózis Sinofarm gyártmányú vakcinát kapott. Nagybecskereken elsőként 128 orvos és egészségügyi dolgozó, valamint a helybeli Gerontológiai Központ 65 gondozottja és 14 foglalkoztatottja vette fel a védőoltást. Az önként jelentkező polgárok oltása a hétvégén kezdődött meg a régi szakorvosi rendelőben. Elsőként húsz, 75 évesnél idősebb polgár vehette fel a vakcinát. Elsőként a 92 éves Kovács Emerent kapott védőoltást.

A helyzet alakulásának függvényében (a rendelkezésre álló vakcina és a jelentkezők száma alapján) folytatódik a védőoltások beadása. Hat oltócsapat áll készenlétben és a város területén még nyolc oltóhelyet jelöltek ki. A kormányzati portálon kívül a polgárok a városháza telefonos hívóközpontján keresztül is bejelentkezhetnek. Ilyen módon eddig 500 nagybecskereki polgár jelezte a védőoltás felvételére való hajlandóságát – olvasható a polgármesteri hivatal tegnapi közleményében.