2024. április 20., szombat

Könyvcsomag az anyaországból

Adán több mint háromszáz új könyvvel bővült a könyvtár magyar nyelvű állománya

Az adai Szarvas Gábor Könyvtárba 1,1 millió forint értékű könyvcsomag érkezett, miután az intézmény részesült Magyarország Kormányának és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásában, amelynek lebonyolítója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács volt. Papp Horváth Csilla könyvtáros elmondta, hogy a könyvcsomagnak köszönhetően több mint háromszáz új, népszerű olvasmánynak számító kiadvánnyal bővül a könyvtár magyar nyelvű könyvállománya.

A múlt héten megérkezett a magyar kormány támogatásával ez a nagyon gazdag könyvcsomag a könyvtárunkba. Ezek a magyar nyelvű könyvek állománybővítés címen érkeztek a könyvtárba. Vegyesen van közöttük gyermek, felnőtt- és szakirodalom. Összesen 1,1 millió forint értékű könyvcsomagot tudtunk összeválogatni egy előzetesen elküldött lista alapján. Tehát mi válogattuk ki, hogy mire van szükségünk. Így sikerült több mint háromszáz könyvet kiválogatni a rendelkezésünkre bocsátott listáról. Folyamatban van a kiadványok feldolgozása, ami nagy munka, de igyekszünk a jövő héttől már kölcsönözhetővé tenni őket – közölte Papp Horváth Csilla, aki hozzátette, hogy igyekeztek népszerű könyveket összeválogatni a kínálatból. – Főleg populáris könyveket válogattunk, szórakoztató irodalmat, illetve azt a típusú szakirodalmat, amit forgatnak az emberek, amit keresnek nálunk. A marketinggel kapcsolatosan több könyvet sikerült most beszereznünk, úgy gondoljuk, hogy ezek hasznosak lehetnek a fiatal vállalkozóknak is. A gyerekkönyvek között kiemelném, ami egyébként a személyes kedvencem, a Talpam alatt a föld és a Fejem felett az égbolt című kapcsolódó könyvpárost, ami nagyon érdekes gyerekkönyv, ugyanakkor ismeretterjesztő kiadványnak minősül. Ennek a könyvnek érdekes kialakítása van, nem hagyományos formájú – nyilatkozta a könyvtáros.

A Szarvas Gábor Könyvtárban, vagyis a fő- és a gyermekkönyvtárban munkanapokon 8 és 14 óra között kölcsönözhetnek könyvet az olvasók, illetve szerdánként 8 és 18 óra között.