2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Jó helyezés, de jobb is lehetett volna

A Vajdasági Liga északi csoportjának őszi szezonjában a zombori Radnički 21 ponttal a 12. helyet szerezte meg a 18 klub közül. A helyezés kettővel a kiesőzóna felett van, amivel elégedettek lehetnek, de az őszi mérkőzések elemzése alapján kijelenthető, hogy jobban is állhatna a csapat. A helyezéssel ugyanakkor mindenki elégedett lehet, ha azt vesszük figyelembe, hogy a csapat tavaly mindössze egyetlen pontot szerzett 15 forduló alatt, és messze lemaradva utolsó volt.

Ha a klub elmúlt évét nézzük, azt, hogy milyen gondokkal kellett megküzdenie, elégedettnek kell lenni. Az elmúlt két év során a csapatot húsz első keretes játékos, a teljes ificsoport, több kadét és az első csapat három edzője is otthagyta. Emellett anyagi gondok is felmerültek, mint sok másik csapatnál, egyre kevesebb lett a szponzor, és a szurkolók támogatása, segítsége is egyre inkább eltűnt. A klubot ősszel főleg a barátság és az akarat tartotta fenn, valamint azoknak a törekvése, akik büszkék a Radnički mezére, és nem akarták, hogy megismétlődjön a tavalyi év ennek a csapatnak az életében, főleg, hogy a klub a környék legidősebbike.

A hamarosan folytatódó szezon viszonylag jó indult, az első hat fordulóban 10 pontot szerzett a csapat, 7-et otthon, 3-at idegenben. A következő hat fordulóban rosszabb teljesítmény következett 4 szerzett ponttal (1 otthon, 3 idegenben). Az utolsó öt meccsen 7 pontot érdemelt ki a csapat, 4-et otthon, 3-at idegenben. A gólkülönbség negatív, mínusz tíz, ami aggodalomra adhat okot, ezen mindenképp javítani kell tavaszra.

A klub az őszi idényben húsz focistát foglalkoztatott, csak kettejük volt idősebb 30 évnél, a többiek mind fiatalok. Egyesek még a kadét korcsoporthoz tartoznak, miközben húsz felnőttmeccset játszottak le. A keretet mindenképp fontos volt megerősíteni a téli átigazolási időszakban legalább három tapasztaltabb játékossal, akik el tudják viselni a nyomást, amit a középmezőnyért zajló küzdelem jelent.