2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lampard végnapjai?

Kedden este a Brendan Rodgers vezette Leicester a játék minden elemében felülmúlta a Chelsea gárdáját, és megérdemelten nyert 2:0-ra. Frank Lampard londoni vendégseregének esélye sem volt a mérkőzésen, a hajrában szerzett Werner-gólt pedig jogosan érvénytelenítette a VAR. A Rókák a győzelemmel a tabella élére ugrottak, de a két manchesteri egyesület kevesebb meccset játszott a Leicesternél. A londoni kékek egyre lejjebb csúsznak a lejtőn: a sajtóban már olyan pletykák szállingóznak, hogy Lampard napjai meg vannak számlálva.

A szigetországon kívül Németországban és Spanyolországban is bajnoki mérkőzéseket tartottak. A Dortmundnál talán elsiették Favre menesztését, mert nélküle sem megy a csapatnak. Hiába Brandt gyönyörű gólja, a gyógyszergyári Leverkusennél Diaby és Wirtz is betalált. A La Ligában a Valladolid–Elche kiesési rangadó hozott izgalmakat, hiszen a vendégek kétgólos előny birtokában már biztosak voltak a győzelemben, de a Valladolid a hajrában egy pontot megmentett.

Az olasz kupa nyolcaddöntőjében a Roma a rendes játékidőben 0:2-ről egalizált a Spezia ellen, de a kétszer tizenöt perces hosszabbításban a fővárosiak pillanatok alatt kilenc emberre fogyatkoztak. A kettős emberelőnyben a Spezia türelmesen futballozott, így a vendégek kiütötték a Farkasokat.

Angol bajnokság, a 18. fordulóban: West Ham–West Bromwich 2:1, Leicester–Chelsea 2:0. Az élcsoport: Leicester (+1) 38, Manchester United 37, Manchester City (–1) 35 pont stb. FA-kupa, 1/32: Southampton–Shrewsbury 2:0. Német bajnokság, a 17. fordulóban: Borussia (M)–Werder 1:0, Leverkusen–Borussia (D) 2:1, Hertha–Hoffenheim 0:3, Mainz–Wolfsburg 0:2. Az élcsoport: Bayern (–1) 36, Leverkusen és Leipzig (–1) 32 pont stb. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Roma–Spezia 2:2 (hosszabbítás után 2:4). Spanyol bajnokság, a 19. fordulóban: Cadiz–Levante 2:2, Valladolid–Elche 2:2, Alavés–Sevilla 1:2. Az élcsoport: Atlético (–3) 41, Real Madrid (–1) 37, Barcelona (–1) 34 pont stb.