2024. március 28., csütörtök

16 cégvezetőt tartóztattak le, hármat keresnek

A Belügyminisztérium és a Bűnügyi Rendőrség Igazgatóságának tagjai az adóhatósággal és a niši Felső Ügyészséggel együttműködve 16 embert tartóztatott le, további három személyt még keresnek, írja az illetékes tárca közleményében.

Azt feltételezik, hogy bűncselekményből jutottak jelentős összeghez az Euro crane, a Red Road, a Huckleberry, az Alegra, a Raw – rent a worker, a Renco&chic, a Workstore, a Monolith Innovation és a Dark car társaságok vezetői, akik számláiról fiktív dokumentáció révén egy olyan személynek utaltak pénzt, akit a rendőrség intenzíven keres. Az összeg egy részét visszaküldték a Stig Engineering vállalatnak, másik részét pedig megtartották.

A gyanú szerint a Tekon – Technoconsulting társaság vezetői a Gramper és a Nir társaságok felelős személyeinek segítségével 11.213.125 dinárral károsították meg Szerbia költségvetését, ezért adóügyi bűncselekmény elkövetésével vádolják őket.

A gyanúsítottak tartózkodási helyének átkutatása során 11.400 eurót és 1.900.000 dinárt foglaltak le az illetékesek, amelyek gyaníthatóan bűncselekményből származnak.

A gyanúsítottakat 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, az ügyek az illetékes bíróság elé kerülnek, áll a közleményben.