2024. április 25., csütörtök

Selaković: Vučić és Biden még az idén találkozhat

„Meggyőződésem, hogy az év végéig, annak az erős és komoly kapcsolatnak köszönhetően, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök a korábbi években megalapozott, találkozó valósul meg Vučić és Biden között”, nyilatkozta Nikola Selaković külügyminiszter.

A tárcavezető a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy az államfőnek komoly és jó kapcsolata volt az USA újonnan megválasztott elnökével, Joseph Bidennel, és ez a jövőben is így lesz. Szerinte Szerbia számára sokat jelent, hogy a beiktatáson részt vett Szerbia egyesült államokbeli nagykövete, Marko Đurić. is.

„Marko Đurić nagykövetünk egyike volt azon ezer embernek, akiknek lehetőségük volt részt venni a beiktatási ünnepségen, így a kongresszus számos tagja, a szenátorok, a barátok mellett ott volt a szerb nagykövet is, és azt hiszem, ez fontos üzenet Szerbia számára” – mondta a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy számít-e változásra a két ország közötti kapcsolatban, Selaković hangsúlyozta, hogy erről még korai beszélni. Emlékeztetett arra, hogy az államfő Bidennel folytatott korábbi találkozója után elmondta, hogy ő az egyik legjobban felkészült és leginformáltabb beszélgetőpartner, akivel lehetősége volt beszélgetni a régiónkról.