2024. április 19., péntek

Vesić: Ismét kérjük a munkaidő meghosszabbítását

Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese bejelentette, hogy a Válságstáb következő ülésén ismét indítványozzák a szolgáltatási szektor munkaidejének 22 óráig való meghosszabbítását, írja a B92. Vesić a kérést már az előző ülésen is a szakemberek elé terjesztette Belgrád önkormányzata és a Szerbiai Gazdasági Kamara nevében, azonban a Válságstáb akkor úgy döntött, hogy a meglévő intézkedések maradnak hatályban.

„Megértem, hogy a Válságstáb orvosainak megvannak a saját érveik, és ellenzik az intézkedések enyhítését, de a koronavírus-járvány nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági válság is, ezért az intézkedések bevezetésekor figyelembe kell venni a gazdaság érveit is” – mondta.

Szerinte most, amikor megkezdődött a tömeges immunizáció, amikor „már látni a fényt az alagút végén”, eljött az ideje a munkaidő meghosszabbításának. Hozzátette, Aleksandar Vučić államfő erőfeszítéseinek köszönhetően Szerbia Európában a harmadik ország, ahol megkezdődött a vakcináció, és az állam elegendő ingyenes oltást biztosít minden polgára számára.