2024. április 16., kedd

Az önkormányzat támogatja az önkéntes tűzoltó-egyesületeket

A városvezetés versenypályázatot írt ki önkéntes tűzoltó-egyesületek számra, támogatást igényelhetnek.

A városi költségvetésben 8.075.000 dinárt irányoztak elő ezeknek a tűzoltó-egyesületek a támogatására, a versenypályázati dokumentációt a www.novisad.rs honlapról lehet letölteni.

A jelentkezési űrlapokat a városi kommunális hivatalban kell átadni február 1-jéig a Žarko Zrenjanin utca 2. alatti irodaházban.

A versenypályázatra csak önkéntes tűzoltó-egyesületek vagy -szervezetek jelentkezhetnek, és csak azok, amelyek Újvidék területén működnek.

A versenypályázaton elnyert támogatás megelőző és operatív akciókra használható fel, méghozzá olyan tevékenységekre, amelyek a tűzesetek megelőzésére, a tűzesetek miatt keletkezett károk enyhítésére, illetve a polgárok mentésére irányulnak. Ezenkívül a pénzeszközöket felhasználhatják az egyesületek és a szervezetek fejlesztésére, továbbképzésekre, tribünök és versenyek megszervezésére.

A hivatásos tűzoltók tevékenységét több oldalról is támogatják, az önkéntes tűzoltó-egyesületek esetében más a helyzet.

A hivatásos tűzoltók tevékenységét több oldalról is támogatják, az önkéntes tűzoltó-egyesületek esetében más a helyzet.

A megelőzőakciók keretében tűzoltással kapcsolatos megbeszéléseket, tribünöket, előadásokat, gyakorlatokat szervezhetnek, amelyek hozzájárulnak a tűzvédelmi tudnivalók terjesztéséhez.

Az operatív akciók keretében a támogatás használható a tűzesetek, valamint egyéb természeti katasztrófák esetében szükséges terepi bevetések finanszírozására, továbbá a tűzoltóegységek felszerelésének felújítására, és a tűzoltó-egyesületekben szervezett ügyeletek megvalósítására.

Az újvidéki önkormányzat támogatása felhasználható még a tűzoltó-egyesületek tagjainak a továbbképzésére, műhelymunkák megtartására, valamint különféle tűzvédelemmel kapcsolatos versenyek költségeinek fedezésére – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Az újvidéki önkormányzat a versenypályázattal azt szeretné elérni, hogy az önkéntes tűzoltó-egyesületek, a mostaninál színvonalasabb munkát végezzenek, és hogy minél többen jelentkezzenek önkéntesnek, mert ennek köszönhetően jobban védhetők az anyagi javak és az emberi életek.