2024. április 23., kedd

Topolyán is megkezdték a lakosság oltását

A topolyai egészségházba megérkezett a kínai oltóanyag első 550 dózisa, melyet a lakosság beoltására szánnak, és tegnap megkezdték a vakcinációt. Dr. Illés Csilla, az egészségház igazgatónője elmondta, hogy az általános osztályon két oltási pontot létesítettek, ahol egy-egy orvos és két-két nővér segítségével végzik ezt a feladatot. A kínai vakcina a 18 évnél idősebb személyek számára ajánlott, felső korhatár nincs. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy megkapták az eUprava portáltól a listát is, hogy kik jelentkeztek a vakcina felvételére, és velük kezdték meg az oltást. Továbbra is folyamatosan egyeztetnek arról, hogy a jövőben hogyan zajlik a lakosság beoltása. A kínai vakcinát két adagban adják be, azok, akik most felveszik, 2–4 héten belül kapják meg a második adagot.

Dr. Illés Csilla szerint azok, akik jelentkeztek elektronikus úton, illetve telefonon, már valószínűleg rajta vannak a listán, de nem árt, ha kapcsolatba lépnek a választott orvosukkal.
Azok, akiknek esetleg valamilyen okból nincsen internethozzáférésük, illetve más módon sem tudnak feliratkozni a listára, személyesen is jelentkezhetnek az egészségházban. A vakcina beadása után ajánlott 30 percet várni a váróteremben, ez az úgynevezett megfigyelési idő, amit jó lenne betartani mindenkinek. A Dr. Hadzsy János Egészségház a honlapján és Facebook-oldalán a tervek szerint a jövőben folyamatosan tájékoztatást tesz közzé a vakcinációval kapcsolatban.
Bár az utóbbi napokban megcsappant a bizonyítottan pozitív esetek száma, a koronavírus jelen van a környezetünkben. A Covid-rendelő továbbra is működik Topolyán. A Dr. Hadzsy János Egészségház Covid-rendelőjében fogadják azokat a polgárokat, akik a vírusra jellemző tüneteket észlelnek magukon. A torlódás elkerülése érdekében ők a 024/773-193-as telefonszámon jelentkezzenek vizsgálatra.