2024. április 25., csütörtök

Egy adósság törlesztése

Dr. Pásztor Bálint és mgr. Újhelyi Ákos látogatása a Vasutas-településen és Makkhetesen

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, frakcióvezetője és mgr. Újhelyi Ákos köztársasági parlamenti képviselő szerdán a Tölgy és a Jovan Dučić utcában tettek látogatást, ahol elbeszélgettek a helyi polgárokkal. A parlamenti képviselők először a Vasutas-település helyi közösségben található Tölgy utcába látogattak, amelyet nemrégiben új aszfaltburkolattal láttak el. Itt Pásztor Bálint a sajtó képviselőinek a következőket nyilatkozta:

Dr. Pásztor Bálint és mgr. Újhelyi Ákos a makkhetesi Jovan Dučić utcában (Fotó: Gergely Árpád)

Dr. Pásztor Bálint és mgr. Újhelyi Ákos a makkhetesi Jovan Dučić utcában (Fotó: Gergely Árpád)

– Szeptember 25-én képviselőtársammal, Újhelyi Ákossal három beruházást tekintettünk meg: a kiépített csantavéri parkolókat, a radanováci Ókér utcát és a hajdújárási Boris Kidrič utcát. Akkor arról beszéltünk, hogy egy beruházással még adósak vagyunk, ez a Tölgy utca. A 11 millió dináros beruházás során aszfaltburkolatot kapott az utca, azt megelőzően pedig lecserélték az elhasználódott és korszerűtlen vízvezetékcsöveket, valamint kibővítették az ivóvízhálózatot – mondta a parlamenti képviselő.

Pásztor Bálint arról is beszámolt, hogy jelenleg több minisztériumnak vannak nyitva pályázatai. Az elmúlt napokban tárgyaltak a kulturális minisztérium képviselőivel annak érdekében, hogy Szabadka nyerhessen a Városok a fókuszban elnevezésű pályázaton. Ily módon szeretnék a városi könyvtár homlokzatát felújítani. Emellett az idegenforgalmi minisztérium pályázatain palicsi beruházások megvalósítására fognak pályázni.

A képviselők ezt követően a makkhetesi Jovan Dučić utcába mentek, amelyben az úttestet nemrégiben mart aszfalttal szórták le. Pásztor Bálint itt a sajtó képviselőinek elmondta, hogy korábban esőzések után az utca járhatatlan volt. A mart aszfaltot a Szerbia Útjai közvállalat biztosította, míg az aszfaltozáshoz szükséges pénzeszközöket a város állta. A képviselő hozzátette, hogy a közvállalat és a város közötti jó együttműködés Kern Imre alpolgármesternek köszönhető, aki korábban az építésügyi minisztérium államtitkára volt. Az elmúlt hónapokban tíz helyi közösségben több tíz utcát szórtak már le mart aszfalttal.