2024. március 28., csütörtök
SZENTTAMÁS

Több mint 400 óvodás számára kezdődött meg a második félév

A téli szünetet után – igazi zimankós időben – hétfőn kezdődött meg az óvodai foglalkozás Szenttamáson. A községben 3 településen 9 épületben összesen 419 óvodás kezdte meg a második félévet. Az Öröm Gyermekintézményben elmondták, a bölcsődébe 19, a középső csoportba 222, az iskolai előkészítőbe pedig 178 gyermek jár. A 23 csoportból 4 csoport magyar nyelvű, és van egy vegyes csoport is. Az óvodákban kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek egészségének megőrzésére, ugyanis a szülőknek tilos bemenni az épületbe, a gyerekek pedig kézfertőtlenítéssel kezdik a napot.

− Mindazok számára, akik fél napot intézményünk valamelyikében töltötték, 2020. december 21-én ért véget az első félév. A téli szünidőben a legkisebbek számára a Hófehérke óvodában egésznapos nyitvatartással működött a bölcsőde, az itt dolgozók az elmúlt hetekben mintegy 20 picire felügyeltek. A szünidőben a község minden óvodájában ellenőriztük a fűtést, továbbá minden helyiséget fertőtlenítettünk. Intézményünk a járványügyi intézkedéseket szem előtt tartva a második félévet minden épületben teljes kapacitással kezdte. Az ovisok számára első naptól biztosítottuk az uzsonnát, a napközisek számára pedig a főtt ételt – sorolta Biljana Bajić, az Öröm Gyermekintézmény igazgatója.

Hozzátette, a héten kiosztják azokat a játékszereket, amelyeket az újévi ünnepekre a szenttamási önkormányzat és a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) biztosított.