2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Bahrein ismét egészségügyi segélycsomagot küldött Szerbiának

Újvidéken ma reggel kezdődött a tömeges oltás az 1-es vásárcsarnokban

Rendkívül nagylelkű donációnak nevezte Ana Brnabić szerb kormányfő a Bahreini Királyság egészségügyi segélycsomagját, melyet a fővárosi Nikola Tesla repülőtéren személyesen várt be.

A kormányfő szerint a 67,5 tonnányi egészségügyi felszerelés rendkívüli adomány és nemes gesztus a bahreini királyság részéről. Mint mondta, a két ország a jövőben még szorosabbra fűzi a szálakat. Szavai szerint ez az ötödik repülős szállítmány, ami január folyamán Bahreinből Belgrádba érkezett. A mai szállítmánnyal többek között 20 lélegeztetőberendezés is érkezett.

A B92 értesülése szerint ma felvették a kínai Sinopharm koronavírus elleni védőoltását Aleksandar Vučić államfő közeli munkatársai. Valamennyien a Belgrádi Vásáron levő oltóponton kapták meg a védőoltást. Belgrádban eddig 3791 polgárt oltottak be, közülük 2550-en az egészségházakban, a Belgrádi Vásáron pedig 1241-en – adta hírül a fővárosi alpolgármester, Goran Vesić.

Újvidéken ugyanakkor csak ma reggel kezdődött meg a tömeges oltás a vásár 1-es csarnokában. Miloš Vučević polgármester a helyszínen járva kijelentette, reméli már a mai nap folyamán 730-an felvehetik a védőoltást. 93 parkolóhely áll a polgárok rendelkezésére, melyeket az oltás idején ingyen használhatnak. A rokkantaknak is akadálymentesített parkolóhelyet biztosítottak.