2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

A vallási turizmus fontosságának tudatosítása

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár látogatást tett a karlócai Sveti Arsenije Sremac ortodox papneveldében. A titkárt Jovan Milanović protojerej vezette körbe a kivételes jelentőségű épületben, amely Szerbia egyik legrégebbi és legfontosabb oktatási intézményének ad otthont.

Az objektum az óváros egyik legfontosabb épülete, értékes kulturális és vallási örökséget képvisel. Ivanišević szerint az ilyen jellegű kulturális emlékmű meglátogatása kivételes jelentőségű.

– Nagyon fontos, hogy minden vallás hagyománya megmaradjon, mert ahogy a versek mondják, nélkülük a szél elfúj bennünket. Vajdaság egy olyan hely, ahol szép kolostorok, gyönyörű templomok, két nagy zsinagóga, és számos mecset található. Ezért szeretnénk egy stratégiát készíteni a vajdasági vallási turizmus fejlesztésére, majd lépésről lépésre haladni a vallási turizmus felé, amely a teljes turisztikai kínálat részévé válna – emelte ki Ivanišević.

Jovan Milanović bemutatta az intézmény munkáját.

– Az intézetnek ma 110 hallgatója van. Továbbra is nagy a beiratkozás iránti érdeklődés és nemzetközi hallgatók száma is növekszik a modern technológiák, a digitalizáció és az innovatív koncepciók alkalmazásával. Az elmúlt két évtizedben számos kezdeményezés indult a papnevelde munkájának fenntartása és javítása érdekében – fejtette ki az atya.

Ivanišević titkár megnézte az épület dísztermét, az emléktermet és az új információs és kommunikációs eszközökkel gazdagított könyvtárat is.