2024. április 16., kedd

Tömeges oltásfelvétel a vásártéren

Az akció ma kezdődik, 720 polgárt várnak az Újvidéki Vásárra

Miloš Vučević polgármester tegnap este meglátogatta az Újvidéki Vásár 1-es csarnokában berendezett, mostanáig ideiglenes COVID-kórházként működő létesítményt, amelynek keretében ma megkezdik a fertőzés elleni oltások beadását a polgárságnak. Kilenc órakor az akció kezdetén ott lesz dr. Dragan Stajić, a városi tanács egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja, dr. Vadimir Petrović, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet igazgatója és dr. Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója – személyesen fogják felügyelni az oltásfelvétel menetét. Tíz oltópontot jelöltek meg itt, a jelentkezők 96 helyen ülhetnek le kitölteni a szükséges űrlapokat. Az oltópontokon alkalmi egészségügyi vizsgálaton esnek át. Az Újvidék Egészségház hívásközpontjában (4879-000) bővebb útbaigazítást adnak minderről.A szervezési és a kivitelezési munkában részt vesznek a Szerb Katonaság első szárazföldi brigádjának tagjai is, akárcsak a Vöröskereszt önkéntesei. A polgármester szerint minden készen áll az akció zökkenőmentes lebonyolításához.

Újvidéken a múlt hét végéig nagyjából másfél ezer embert oltottak be a COVID–19 fertőzés ellen, többségük egészségügyi szakmunkás. A tartományi székvárosban szombaton kezdődött meg a COVID–19 elleni védőoltás beadása azoknak a polgároknak, akik ezt igényelték. Az idősebbek jutottak sorra előbb, azok, akik korábban az e-uprava honlapon jelezték az oltás iránti igényüket. Mostanáig az amerikai, a Pfizer BioNTech néven forgalmazott oltást kínálták, azok, akik felvették, a Zmaj Ognjeni Vuk rendelőben előzőleg orvosi vizsgálaton estek át. Oltásból nincs hiány, megérkezett aSinofarm gyártmányú, kínai oltásküldemény is, a polgárokat a Belgrádból érkező lista szerint hívják vakcinációra. Az Újvidék Egészségházból érkező üzenet így hangzik: Ne habozzunk, nincs miről gondolkodni, oltassuk be magunkat mielőbb!

 Ingyenes parkolás a védőoltásra jelentkezőknek

A Parking Servis közvállalat közleményben értesít arról, hogy a mai naptól kezdve nem fizettetik meg a parkolást azoknak a polgároknak, akik az oltásfelvétel miatt a Mičurinov utcában található platón állnak meg gépjárművükkel. A rendelkezés azon polgárokra vonatkozik, akik a vásárcsarnok 1-es számú termében megtartandó akción vesznek részt, azokra, akiknek a neve szerepel a jelentkezők listáján. A gépjárműveket a plató kisebbik részén (a felvételen) parkolhatják le, a parkoló többi részét pedig a polgárok a megszokott rend szerint használhatják. A vállalat ilyen módon igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy polgártársaink minél előbb felvehessék a védőoltást. Dolgozóik a helyszínen szervezik meg a parkolás menetét, az előzetes bejelentés szerint ma nagyjából 720-an jönnek majd el ide oltásukért.