2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Solskjær taktikája kifogott a Liverpoolon

Gól nélküli döntetlennel ért véget a PL 19. fordulójában a Liverpool–Manchester United rangadó. A pontosztozkodás a meccs egészét tekintve igazságos, bár a győzelemhez a Vörös Ördögök álltak közelebb. Hiába volt többet a labda a címvédőnél, Solskjær tudatosan védekezésre rendezkedett be, a United pedig kontrákból volt veszélyes. A hajrában Alisson többször mentette meg a ’Poolt a góltól. A tabellán továbbra is United vezet, a Vörös Ördögöket a városi rivális City követi.

Olaszországban a Juventus a Milan legyőzése után a másik milánói gárdát már nem tudta felülmúlni: a Conte vezette Inter Vidal és Barella góljaival 2:0-val felülmúlta az Öreg Hölgyet. Franciaországban az eddig éllovas Lyon bukott, a Lille viszont nyert, így utóbbi gárda fej fej mellett halad a címvédő PSG-vel. Németországban a Bayern növelte előnyét az üldözőkkel szemben, a Frankfurthoz visszatérő Jović pedig álomszerűn folytatta pályafutását a Bundesligában: a szerb csatár duplázott a Schalke ellen.

Spanyolországban a szuperkupadöntőben Griezmann találataival a Barcelona kétszer is vezetett, de az Athletic kétszer egalizált a rendes játékidőben. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban Williams élete egyik legszebb gólját lőtte, erre már nem volt válaszuk a gránátvörös-kékeknek. A frusztráció Messin érződött leginkább: a hatszoros aranylabdást a találkozó végén kiállították…

Angol bajnokság, a 19. fordulóban: Liverpool–Manchester United 0:0, Manchester City–Crystal Palace 4:0. Az élcsoport: Manchester United (–1) 37, Manchester City (–2) és Liverpool (–1) 35 pont stb. Francia bajnokság, a 20. fordulóban: Lille–Reims 2:1, Lyon–Metz 0:1. Az élcsoport: PSG és Lille 42, Lyon 40 pont stb. Német bajnokság, a 16. fordulóban: Bayern–Freiburg 2:1, Frankfurt–Schalke 3:1. Az élcsoport: Bayern 36, Leipzig 32, Leverkusen 29 pont stb. Olasz bajnokság, a 18. fordulóban: Atalanta–Genoa 0:0, Inter–Juventus 2:0. Az élcsoport: Milan (–1) és Inter 40, Napoli (–1) és Roma 34 pont stb. Spanyol szuperkupadöntő: Barcelona–Athletic 2:2 (h. u. 2:3).