2024. április 19., péntek
NFL

Rezgett a léc a címvédőnek

A vártnál szorosabb találkozón jutott be a tengerentúli amerikaifutball-liga rájátszásának harmadik körébe a legutóbbi Super Bowl győztese. A Kansas City a playoff meglepetéscsapatát, a Clevelandet fogadta, amely az előző körben emlékezetes meccsen, 4 touchdownos első negyeddel múlta felül a Pittsburghöt. Patrick Mahomesék azonban már nem engedélyeztek meglepetést a Brownsnak – az irányító maga is futott egy TD-t –, igaz, a vendégek 19:3-as félidei hátrány után 22:17-re jöttek fel, és nyolc perccel az órán hosszú támadást kezdhettek meg a fordításért és az esetleges bravúr-győzelemért. A Chiefs védelme azonban megakadályozta ezt, így az AFC-főcsoport döntőjében a most is első kiemelt címvédő találkozik a második kiemelt Buffalóval.

Az NFC-ben az alapszakaszlegjobb Green Bay viszonylag simán verte a Los Angeles Rams együttesét, míg Tom Bradyék a forduló egyetlen vendégsikerét aratták. A Tampa Bay 30:20-ra nyert New Orleansban, és immár a Buccaneers az egyetlen talpon maradt szabadkártyás csapat a rájátszásban.

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntők, AFC: Kansas City–Cleveland 22:17, Buffalo–Baltimore 17:3. NFC: Green Bay–LA Rams 32:18, New Orleans–Tampa Bay 20:30. A főcsoportdöntőkben, AFC: Kansas City–Buffalo. NFC: Green Bay–Tampa Bay.