2024. április 19., péntek

Megkezdődött a tömeges immunizáció

Az államvezetés és a vakcinációs operatív testület ma délelőtti ülésén Aleksandar Vučić köztársasági elnök, és Ana Brnabić kormányfő elnökölt

Ma reggel nyolc órakor összeült az államvezetés és a vakcinációs operatív testület tagjai, az ülésen a köztársasági elnök és a kormányfő is jelen volt.

Vučić köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók kitartó munkájáért. Az államfő kifejtette, elkerülhetetlen volt a szigorú intézkedések bevezetése, sajnos a fiatalok számára volt ez a legnehezebb, de azért tették, hogy életeket mentsenek.

– Ma kezdődik a kínai vakcinával való oltás, és úgy tűnik, ez a védőoltás váltotta ki a legkevesebb mellékhatást világszerte – mondta Vučić.

Az államfő hangsúlyozta, Szerbia valószínűleg szerződést köt Lengyelországgal és az AstraZeneca vállalattal, aminek köszönhetően további 800.000 védőoltást vásárol az ország, és ezeket a vakcinákat Varsó közvetítésével kapjuk majd meg.

Ana Brnabić felhívást intézet a polgárokhoz, hogy oltassák be magukat a koronavírus-elleni vakcinával. A kormányfő elmondta, a Belgrádi Vásáron ma elkezdett működni az oltópont. Hozzátette, a köztársasági kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több oltópontot alakítsanak ki az országban.

Belgrád, Újvidék, Kragujevac és Niš polgármesterei kijelentették, hogy ezek a városok készen állnak az oltási akció megkezdésére.