2024. március 28., csütörtök

Hörgőtükrözés vár Olivérre

Pál Gajódi Olivér és édesanyja a második napjukat töltik a budapesti Bethesda Gyermekkórházban. Az anyuka lapunknak nyilatkozva elmesélte, hogy Olivér nyugodt, jókedvű: az új környezetben töltött első éjszakája főként alvással telt. Ugyanezt Tímea már nem mondhatja el magáról: bár bizakodás van benne, hiszen kedves, pozitív fogadtatás várta őket mind az orvosok, mind ápolók részéről, az izgalom miatt nem nagyon tudott pihenni, aludni.

Az anya és a gyermek napközben tud most együtt lenni: Tímea kilenc órára érkezhet meg a kisfiúhoz az intenzív osztályra, és este hatig tud vele maradni. A mai, keddi nap a kivizsgálásokról szólt, amit holnap reggel folytatnak. Hörgőtükrözésen kell átesnie a kis betegnek. Ezt a reggeli órákban, altatásban fogják elvégezni, felmérve a légzőszervek állapotát, ami fontos a további lépések megtételéhez. Az édesanya izgul, egyszerre aggódik és remél is.

– Ha a holnapi eredményei jók lesznek, akkor csütörtökön megpróbálkoznak a géppel. Kezdik a leszoktatást. Szóval nagyon imádkozzunk… – fogalmazott Tímea, aki elmesélte azt is, hogy mivel a kisfiú vékonyka, a pesti kórházban gyomorszondán keresztül speciális ételt kap, hogy mielőbb megerősödjön és gyarapodjon a súlya.

– Háromóránként etetik őt, most legalább három kilogrammot magára kellene szednie… – mesélte az anyuka, akinek minden szavából érezhető, hogy hálás a Bethesda kórház dolgozóinak, és igen elégedett a hozzáállásukkal, viszonyulásukkal is. Úgyszintén köszönetüket fejezte ki mindazoknak, akik hozzásegítették a gyermeküket ahhoz, hogy eljusson eddig.

Olivér tehát jó kezekben van, a legjobb szakemberek segítik őt a gyógyulásban. A további vizsgálatok eredményeiről, illetve az azt követő fejleményekről lapunk hasábjain továbbra is tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.