2024. április 25., csütörtök

Palma sapkát ajándékozott Vučićnak – szájmaszk nélkül

Miután a közösségi oldalakon felmerült, miért nem védi a fejét Szerbia elnöke még havazás idején sem, Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia elnöke úgy döntött, megajándékozza egy sapkával. Tettét újságírók és fotósok előtt, a Szerb Parlament kollégiumának ülése előtt hajtotta végre, épp csak a kötelező maszkviselésről feledkezett meg, legalábbis a felvétel tanúsága szerint.

Marković Aleksandar Martinovićnak, a Szerb Haladó Párt képviselőcsoportja vezetőjének adta át a fejfedőt, és azt üzente: „Kérem Vučićot, hogy vegye fel ezt a sapkát, ha esik a hó. Lacoste márkájú. Azért esett erre a választásom, mert csak a világ legjobbjai viselik, mint mondjuk Novak Đoković, Vučić pedig igazi brand azokkal szemben, akik bírálják.” 

– Ez a sapka azt jelképezi, hogy a szerbiai ellenzék is néha igazat mond, mint pl. amikor azt állítja, hogy a zlatibori sífelvonó átadásakor Vučić államfő nem viselt semmit a fején – mondta Marković, a jagodinai képviselő-testület elnöke. Kijelentését nyomatékosítva felsorolta mi mindenben nincs igaza még az ellenzéknek az államfőt illetően, többek között abban, hogy elárulta Koszovót, hogy az országban nem működik a demokrácia, rosszul kezelte a pandémiát, hogy nagy hiba a Belgrád Víziváros projektum… Ezek közül a kritikák közül egy sem igaz – mondta.