2024. április 16., kedd

Roppant költséges a koronavírus elleni küzdelem

Ana Brnabić kormányfő megerősítette: van pénz a költségvetésben a gazdaság és a lakosság újbóli megsegítésére, a koronavírus-járvány következményeinek további enyhítésére.

A miniszterelnök a Prva TV műsorában azt mondta, egyelőre nem beszélhet az újabb intézkedéscsomagról, annak részleteit az államfő támogatásával most dolgozzák ki, de annyi biztos, hogy a gazdaság, a nyugdíjasok és a többi polgár is egyaránt számíthat segítségre. Úgy fogalmazott, hogy az állami intézményeknek, elsősorban a gazdasági és a pénzügyi tárcának éjt nappallá téve kell dolgoznia azért, ,,hogy az államnak legyen mivel segítséget nyújtania”. Éppen ezért fontos, hogy mindenki fizesse az adót, hogy ne sodorjuk veszélybe a rendszert, hogy Szerbia ,,újra Európa-bajnok legyen a gazdasági növekedésben”.

A kormányfő kiemelte, elengedhetetlen a védőoltás tömeges felvétele, mert csak így lehet visszatérni a munkához; bevételek nélkül nem lehet támogatni a gazdaságot és állni a költségeket. A koronavírus elleni küzdelem ,,roppant költséges” – figyelmeztetett Brnabić.