2024. április 23., kedd

Csökkent a kórházban ápoltak száma Szabadkán

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén rendkívülinek mondható. A regisztrált aktív fertőzöttek száma Szabadkán huzamosabb ideje ezer alatt van.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet hétfőn kiadott jelentése szerint az észak-bácskai körzetben az elmúlt 24 órában tizennégy személynél regisztrálták a koronavírus-fertőzést. A legtöbbet, tizenegyet Szabadka Város területén regisztrálták.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában tíz vizsgálatot végeztek el. A megvizsgált páciensek közül senki sem szorul kórházi kezelésre. Ezen időszak alatt négy, korábban a kórházban ápolt beteget engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 69 páciensről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírus-fertőzötteknek fenntartott részében hét személy gépi lélegeztetésre szorul.

Azon polgároknak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, a Szabadkai Egészségház Covid-rendelőiben kell jelentkezniük. A Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.