2024. március 29., péntek

A WHO nem támogatja a koronavírus-útlevél bevezetését

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője, Marijan Ivanuša azt nyilatkozta, hogy a WHO nem támogatja a koronavírus-útlevelek bevezetését. Az oltást nem szabad elpolitizálni, Szerbiában és a világon is kevés van belőle, mondta. Hangsúlyozta, hogy Szerbiának több adag koronavírus-elleni védőoltás áll rendelkezésére, mint a világ más országainak, szerinte ez az intenzív munka és a különféle gyártóktól való oltóanyag-beszerzés miatt van.

„Több országban sokkal kevesebb vakcina van, vagy akár nincs is belőle. Tudjuk, hogy ez egy új védőoltás, mivel a betegség is új. Ezeknek az oltóanyagoknak a kifejlesztése némi időt vett igénybe, hosszú időbe telik a kellő mennyiség előállítása” – magyarázta Ivanuša.

Rámutatott, hogy néhány ország nagy mennyiségű oltást rendelt. Ivanuša úgy véli, hogy ezek az országok hamarosan adományoznak a vakcinákból, vagy lehetővé teszik mások számára is, hogy vásároljanak belőle.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője kijelentette, hogy a WHO nem támogatja a koronavírus-útlevél bevezetését, mint az országba való belépés feltételét. Elmondta, hogy ez különbséget tenne a polgárok között, ami korántsem elfogadható.

Nyitókép: (Fotó: Pixabay)