2024. március 29., péntek

Megkezdődik a tanügyi dolgozók oltása

Január 20-án, azaz szerdán kezdődik a tanügyi dolgozók oltása, jelentette be Branko Ružić oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszter. A tárcavezető arra kérte a tanügyben dolgozókat, hogy ha még nem tették meg, kérvényezzék a védőoltást az e-közigazgatáson keresztül.

„Szerdán megkezdődik a tanügyi dolgozók beoltása, ami megvédi ezt a fontos rendszert a koronavírustól” – hangsúlyozta Ružić, aki hozzátette, hogy csakis a védőoltás felvételével akadályozhatjuk meg a vírus további terjedését.

A miniszter szerint a tanügyi dolgozóknak fontos szerepük van a társadalom működésében, és világos, hogy miért kiemelt fontosságúak. „Így meg fogjuk óvni az oktatásban dolgozók egészségét, valamint azon gyermekek egészségét, akikkel naponta kapcsolatban vannak" – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette, hogy az oktatási rendszerben igyekeznek minden tanuló számára elérhetővé tenni az oktatást, valamint fenntartani annak minőségét, a cél pedig az oktatási folyamat mielőbbi normalizálása.

Azok a tanügyi dolgozók, akik kérvényezték a védőoltást, tájékoztatást kapnak a vakcina felvételének helyszínéről és dátumáról.